Azbuka vežbanja

Radno vreme učenika prevazilazi angažovanje zaposlenih, odraslih osoba. Domaći zadaci, pismene i kontrolne vežbe, lektire, stalne provere znanja, očekivanja roditelja i nastavnika vrše svojevrstan pritisak na učenika, koji takođe, ima svoje razloge da postigne što bolji rezultat u školi. Kao dodatne faktore u analizi potreba učenika treba uvažavati činjenicu da u toku osnovne i srednje škole, deca prolaze kroz biološku fazu rasta, koja predstavlja bio-psiho-socijalni rast i sazrevanje mlade jedinke. Nepravilno iskorišćeno slobodno vreme, dovodi decu u blisku vezu sa globalnim problemom današnjice, hipokinezijom. Dakle, veoma je važno da deca, u dovoljnoj meri budu fizički aktivna.

Azbuka vežbanja je program koji je osmišljen da u potpunosti zadovolji dečije potrebe za kretanjem. Program je sačinjen od osnovnih vežbi za razvoj i pravilno držanje tela, korektivnih vežbi u cilju prevencije i uklanjanja eventualno već nastalih deformiteta. Program sadrži i elementarne igre, sportske igre, gimnastičke vežbe, kao i vežbe za razvoj opštih motoričkih sposobnosti. Cilj programa je da učenici u svom slobodnom vremenu imaju planirane aktivnosti iz oblasti fizičke kulture i da se stvori i neguje navika da se redovno vežba, kreće, takmiči, a da se pri tom neguje zdrav sportski duh i atmosfera.

SPORT & FUN CLUB nudi mogućnost organizovanja ovog programa dečijeg vežbanja i za grupe i za pojedince. Slobodno nas kontaktirajte.